To so trendi kopalnic za leto 2021

Objavljeno: 16. 11. 2020

To so trendi kopalnic za leto 2021

Boste v naslednjih mesecih prenavljali vašo kopalnico, pa bi radi bili v koraku z najnovejšimi trendi notranjega opremljanja?Potem preverite, kaj namesto klasičnih ploščic položiti na tla in na stene ter kakšne dekorativne detajle izbrati.

Teraco

Teraco je umetno ustvarjena kamnita površina, ki nastane z vstavljanjem kamnitih delcev v cement ali epoksi površino. Ker je odporen na vlago in vročino ter preprost za vzdrževanje in čiščenje, je idealen material za kopalnice. Uporablja se lahko tako za pokrivanje tal kot tudi sten. Teraco je bil eden najbolj priljubljenih materialov v 70. letih prejšnjega stoletja, zdaj pa se znova vrača v modo in uporabo. Dandanes ga namreč proizvajajo v številnih oblikah dizajna in barv, zato lahko nadvse popestri prostor, piše spletni portal Siol.net

single blog

Marmor

Z letom 2021 bo še vedno velik poudarek na marmorju. Predvsem v beli, sivi ali rdečkasti barvi. Marmor bo dal vaši kopalnici eleganten, celo kraljevski pridih. Ker sodi med dražje in precej občutljive materiale – zahteva namreč precej previdnosti pri čiščenju in vzdrževanju – pa si mnogi raje omislijo cenejši nadomestek: porcelanske ali keramične ploščice z videzom marmorja.

single blog

Majhne ploščice in ploščice z geometrijskimi vzorci

Če boste za svojo novo kopalnico na koncu vseeno izbrali kot talno ali stensko oblogo ploščice, si izberite takšne z geometrijskimi vzorci, kot so preproste črte. Ali pa mozaične ploščice oziroma tiste, ki dajejo vtis, kot da je na steno položenih nepregledno število drobnih ploščic. Prav to bo namreč v trendu prihodnje leto.

single blog

Naravni materiali kot sta les in kamen

Trend 2021 je tudi to, da v kopalnico vkomponirate naravne materiale, če je to le mogoče. Med njimi še vedno prednjači les. Pohištvo iz lesa bo vaši kopalnici dalo topel pridih. Nekaterim uspe v kopalnico vključiti tudi mozaike iz čisto pravih kamnov, pa najsi le-ti krasijo tla ali pa celo katero od sten. Tisti, ki ste pripravljeni iti še korak dlje, lahko razmislite o umivalniku iz pravega kamna. In če ste morda v dvomih, katerega od naravnih materialov izbrati, naj vam namignem: kombinirate lahko kar oba skupaj. Poznavalci namreč zagotavljajo, da se les in kamen odlično dopolnjujeta.

single blog

Zlati detajli

Gotovo ste na posnetkih ali fotografijah slavnih in bogatih opazili, da imajo mnogi v kopalnicah pozlačene pipe, tipke za splakovanje stranišča, celo zlate kadi ali kabine za tuširanje. A ni treba nesramno bogat, da pridih prestiža in elegance vnesete tudi v svojo kopalnico.

Če hočete, da bo vaša kopalnica ustrezala zadnjim trendom, upoštevajte dejstvo, da je barva leta 2021 zlata, in preprosto dodajte detajle v zlatih odtenkih, kjer gre za imitacijo zlata in ne za pravo zlato. Omislite si lahko ogledalo z zlatim okvirjem, zlato stojalo za brisače, zlato posodico za ščetke ali zlat podstavek za milo za roke. Zlato lahko v kopalnico vnesete tudi tako, da steno, ki ni od tal do stropa oblečena v ploščice, prekrijete s tapeto v zlatih tonih ali pa nanjo obesite v zlat okvir uokvirjeno tiskovino, fotografijo, sliko.

single blog

Originalni članek s spletne strani: Siol.net