Spremenite kopalnico v najlepši prostor

Objavljeno: 16. 12. 2020

Ploščice se pogosto uporabljajo za okrasitev tal, polic, tuš kabin in sten v kopalnicah. Na voljo so v različnih velikostih, barvah, materialih, vzorcih in teksturah.

single blog

Pred izbiro ploščic je pomembno vedeti, kaj nam je na voljo. Najbolj priljubljene keramične ploščice za kopalnico so glazirane – narejene so iz gline in prevlečene z nepropustno zapečeno glazuro. Mozaik ploščice so prav tako narejene iz gline in so odporne na vlago. Izredno trpežne in vedno bolj priljubljene so steklene ploščice. Ploščice iz naravnega kamna, kot so marmor, skrilavec in granit, so lepe in trpežne, vendar tudi precej drage.

single blog

Pozorni na strukturo ploščic

Kadar se odločamo za nakup keramike, bodimo pozorni na strukturo talnih ploščic, saj je globoke brazde težko vzdrževati in čistiti. Pri izbiri ploščic za tla je pomembno upoštevati prostor in celoten slog kopalnice.

single blog

Manjše ploščice niso praktične za čiščenje

Čeprav so manjše ploščice vizualno primernejše za kopalnico, so manj praktične za čiščenje. Imejte v mislih, da se v vsaki fugi nabirata prah in umazanija. Torej, več dela za vas.

single blog

Čiščenje fug

Morebiti vam bo še kako prav prišel nasvet, ki so ga upoštevale naše stare mame. Umazane fuge med ploščicami najprej očistimo s krtačko, nato pa zdrgnemo s sodo bikarbono ali pecilnim praškom – tako bodo fuge spet lepe in bele.

V velikih kopalnicah je več možnosti. Čeprav so bele in nevtralne barve, kot so mandljeva in siva, še vedno najbolj priljubljene za kopalnico, je vse več sprejemljivih barv. Oglejte si celotno barvno shemo kopalnice, vključno z barvo sten, in izberite odtenek, ki je bodisi v skladu ali dopolnjuje druge barve.

Originalni članek s spletne strani: Siol.net